Ngeunaan Antigua & Barbuda

Ngeunaan Antigua & Barbuda

Antigua sareng Barbuda mangrupikeun kaayaan pulo kembar anu aya antara Laut Karibia sareng Samudra Atlantik. Ayeuna diwangun ku dua pulo anu nyicingan, Antigua sareng Barbuda, sareng sajumlah pulo leutik.

Bendéra antigua150px-Coat_of_arms_of_Antigua_and_Barbuda.svg_

Pamaréntah: Monarki federal, sistem Parlemén
Modal: St John
Kodeu nelepon: 268
Daérah: 443 km²
Mata Artos: Dollar Karibia Wétan
Bahasa resmi: Inggris

Antigua sareng Barbuda mangrupikeun nagara Komanwér bébas di Karibia Wétan. Antigua munggaran kapanggih ku Christopher Columbus di 1493 sareng engké janten padumukan Inggris. Dina kaayaan Lord Nelson, éta janten basa Laut utama basa Inggris anu mana anu ngaronda West Indies.

Antigua aya 108 mil atanapi 279.7 km persegi, Barbuda aya 62 mil persegi atanapi 160.6 km persegi. Kombinasi sareng Antigua sareng Barbuda aya 170 mil persagi atanapi 440.3 km km. Antigua sareng topografi dataranana cocog pisan pikeun ngahasilkeun pepelakan bako, kapas sareng jahé. Industri utama, kumaha ogé, dikembangkeun kana pertanian tebu anu salami langkung ti 200 taun. Dinten, kalayan kamerdekaan 30 taun ti Inggris, industri konci Antigua nyaéta pariwisata sareng industri jasa anu berhubungan. Juragan pangangguran pangbadagna nyaéta industri jasa kauangan sareng pamaréntah.

AntiguaBarbuda

Antigua sareng Barbuda mangrupikeun monarki konstitusional kalayan sistem pamaréntahan gaya Inggris. Ratu ngagaduhan wawakilna, hiji Gubernur Jéndral anu ditunjuk, ngawakilan Ratu salaku Kepala Bumi. Pamaréntah diwangun ku dua kamar: 17 anggota DPR anu kapilih, dipimpin ku Perdana Menteri; sareng 17 anggota Sénat. 11 anggota Sénat diangkat ku Gubernur Jenderal handapeun bimbingan Perdana Menteri, opat anggota ditunjuk di handapeun Pimpinan oposisi sareng dua ku Gubernur Jenderal. Pamilihan umum diwajibkeun unggal lima taun sareng tiasa ditampi sateuacan Pengadilan Tinggi sareng Pengadilan Banding mangrupikeun Mahkamah Agung Wétan sareng Déwan Privy di London.

Ngeunaan Antigua & Barbuda

Kalayan sababaraha 365 pantai cai pirus beresih anu bersih, kapuloan tropis subur tina Antigua sareng Barbuda mangrupikeun surga anu ngaundang sareng dianggap minangka salah sahiji tempat anu paling indah di dunya. Hasilna, pariwisata mangrupikeun supir konci GDP sareng ngahasilkeun kira-kira 60% panghasilan pulo, kalayan target pasar utama nyaéta AS, Kanada sareng Eropa.

Antigua sareng Barbuda parantos ngalaman lingkungan ékonomi anu tangtangan dina taun-taun ayeuna. Tapi, Pamaréntah parantos aken sareng pelaksanaan Rencana Transformasi Ékonomi Nasional sareng Kabudayaan sareng usaha nyusun hutangna. Salah sahiji inisiatif pikeun ngadukung ékonomi bangsa pulo nyaéta ngenalkeun Program Kewarganegaraan ku Program Investment.

Ngeunaan Antigua & Barbuda

Komitivitas Antigua sareng Barbuda pikeun ngaladénan industri pariwisata sareng ningkatkeun GDP na nunjukkeun kalayan parantosan proyék ékspansi bandara. Éta bernilai AS $ 45 juta sareng kalebet tilu jambatan panumpang jet sareng langkung ti dua belasan pamariksaan pariksa, nyiptakeun efisiensi anu langkung luhur pikeun datangna panumpang. Éta ogé bakal ngijinkeun paningkatan dina penerbangan dijadwalkeun, piagam sareng antar pulo. Parantos aya penerbangan langsung ka Antigua ti London, New York, Rajana sareng Toronto di tempat.

Warga Antigua sareng Barbuda nyandak kauntungan tina henteu mayar modal modal atanapi pajeg perumahan. Pajak panghasilan terus maju ka 25% sareng kanggo sanés pikeun penduduk, aranjeunna dina tingkat anu rata 25%. Usul usulan pikeun Bagean 111 Bagean 5 UU KANGGO ku Pendaptaran bakal ngarobih perpajakan dina panghasilan di dunya kanggo perpajakan pendapatan anu diperpanjang dina Antigua sareng Barbuda.

Ngeunaan Antigua & Barbuda

Itunganna nyaéta dolar Karibia Wétan (EC $), anu ditambih ka AS $ 2.70 EC $ / US $. Antigua sareng Barbuda mangrupikeun anggota Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Pasamakmuran Inggris, Caricom sareng Organisasi Amérika Serikat (OAS), diantara seueur organisasi internasional anu sanés. Anu gaduh paspor Antigua sareng Barbudan ngaraosan perjalanan gratis visa ka langkung ti 150 nagara, kaasup Inggris sareng nagara-nagara daérah Schengen. Anu gaduh paspor ieu, sapertos sadaya nagara Karibia, ngabutuhkeun visa kanggo lebet AS sabab henteu janten anggota Program Visa Waiver.

Inggris
Inggris